В памет на Фидел Кастро: Какво вие, Свети отче, всъщност работите? (видео)

Папа Бенедикт XVI приключи посещението си в Куба, а на церемонията по сбогуване си снощи на летището в Хавана, в присъствието на президента Раул Кастро призова за изграждането на „едно общество, в което всички ще са   творци на своето бъдеще“ и осъди   ембаргото на крадено от 30думи САЩ срещу Куба, наложено преди повече от 50 години, заявявайки, че такива „рестриктивни икономически мерки, наложени отвън,  са само несправедлива тежест върху хората на една страна.“

Въпреки това, най-голямотo внимание по време на тридневното посещение на папата в Куба, бе насочено към бащата на кубинската революция Фидел Кастро.

– Обменени крадено от 30думи бяха мнения в задушевна  атмосфера, – каза представителят на папата за пресата  Федерико Ломбарди за срещата на  84-годишният Бенедикт и 85-годишният Кастро.

Кастро пристигна при силни мерки за крадено от 30думи сигурност в зелен  Mercedes SUV и при посрещане на папа го попита каква всъщност е неговата работа.

– Свети  отче,   какво  всъщност вие работите? – попита Фидел Кастро своя събеседник.

Бенедикт XVI запозна с Кастро със своите пасторални пътувания и заяви, че е щастлив защото е в Куба.

Кастро крадено от 30думи носеше тъмно яке и  фланелка Рийбок и шал, въпреки жегата, а на папата каза, че цялото му посещение е гледал по телевизията. Две от децата му бяха представени на Светия отец.

защищено INVITEXT

Add Comment