СЗО определи вегетарианците като психично болни

Вегетарианци по целия свят   са в шок от факта, че експерти от Световната здравна асоциация (СЗО)   ги определят  за психически болни. Представителите на движението, което се застъпва хуманизъм и здравословен начин на живот, са в списъка на болните, които според международни експерти, трябва да бъдат лекувани.

Вегетарианците отдавна са крадено от 30думи обект на нападки от хора, за които е трудно да повярват в това, че  може  много успешно и безболезнено да се живее без да се яде  месо. Много „тревоядни“, както унищожително ги наричат любителите на кебапчета и пържоли, дори са принудени да крият своите гастрономически пристрастия, за да  избегнат тормоза крадено от 30думи и подигравките от страна на не толкова либералните околни. Последните обикновено  твърдят, че  да се оцелее без животински продукти е невъзможно, че човекът   по природа е хищник, а клането на хиляди  крави и прасета  за месо всеки ден,   е   резултат на естествения подбор.

В отговор  привържениците на „хуманистичната диета“ са крадено от 30думи произвели стотици книги и филми, в които обясняват как можете да получите всички витамини от плодовете и зеленчуците, сравнявайки кланиците с  нацистките лагери на смъртта. Както и да е – днес световната   вегетарианска общност инкасира още един удар.

И то не от тесногръди консерватори, а от  авторитетни експерти от Световната крадено от 30думи здравна организация. Те наскоро  провели семинар, на който публикували разширен списък на заболявания, с които трябва да се борят психиатрите. „Болестният  рейтинг“ е допълнен с вегетарианството и суровоядството, които попаднали в компанията на други заболявания, които са  определение  „разстройства на навиците и влеченията.“

Поддръжниците на строгата диета са признати за крадено от 30думи невменяеми не  просто така. Причината за това е  скорошен инцидент в испанския град Малага, където местно семейство довело децата си в състояние на кома, като им забранявало да ядат месо заедно с  продукти  подложени на   топлинна обработка – варене, пържене, пушене и др. Децата били спасени от съседите, които крадено от 30думи навреме се обадили на лекарите и на полицията. Възрастните „хуманисти“ били изпратени в психиатрична болница, като ги разделили от техните деца.

Публикуваният от СЗО документ предизвика буря от протести сред вегетарианците по цял свят. Те са написали вече много  писма до организацията, в които се твърди, че в грамотно съставената крадено от 30думи от  зеленчуци диета няма нищо лошо, просто не трябва насилствено да се налага тази гледна точка на другите,  като  например, на децата да се отказва месо, ако то е  необходимо за тяхното здраве или да се нахвърляте срещу хората месоядци, които ядат пържоли. Вегетарианците твърдят, че за психично болни трябва крадено от 30думи да бъдат разглеждани именно „тревоядните деспоти“, а не тотално всички защитници на животните.

Преди време същата тази СЗО определи и любовта като психично заболяване.

Междувременно  американският сайт Seateele Pi публикува списък на известните вегетарианци. Сред тези, които са решили веднъж и завинаги да  се  откажат  от яденето на месо, са крадено от 30думи бившият американски президент Бил Клинтън, актьорът Алек Болдуин, музикантите Пол Маккартни, Моби  и Стивън Патрик Мориси (The Smiths) и много други.

Вести.Ru

защищено INVITEXT

Add Comment