В САЩ превърнаха клошарите в хотспотове

Маркетинговата компания BBH Labs включи бездомни хора от американския град Остин, щата Тексас,  като „дистрибутори“ на мобилен интернет, съобщава Huffington Post. За  участие в  проекта са привлечени 13 местни бездомни хора. Хората били облечени в тениски с надпис „Аз съм хотспот“ и им били дадени 4G-рутери.

Срещу малко дарение (плащане крадено от 30думи чрез PayPal), хората в близост до „хотспот“ може да се свържaт към рутера, който държи клошаря и да ползват интернет чрез Wi-Fi от мобилния си телефон.

Организаторите на проекта  наричат проекта си  „благотворителен“. Всички дарения, които бъдат направени от потребителите ще бъдат за бездомните, действащи като „хотспот“.

На сайта Homeless крадено от 30думи Hotspots (буквално – Бездомни „горещи точки“) са публикувани биографиите на хората – участници в проекта, както и да се види  на карта, къде в момента се намира една или друга „гореща точка“.

В момента  бездомниците обслужват участниците в конференцията SXSW Interactive, която се провежда в Остин.

Проектът работи в експериментален крадено от 30думи режим и събра смесени отзиви в Twitter. Някои участници похвалиха   BBH Labs  за това, че са  дали на бездомните работа, докато други  обаче  ги критикуват за „използването на хората като оборудване.“

защищено INVITEXT

Add Comment