В САЩ превърнаха клошарите в хотспотове

    Маркетинговата компания BBH Labs включи бездомни хора от американския град Остин, щата Тексас,  като „дистрибутори“ на мобилен интернет, съобщава Huffington Post. За  участие в  проекта са привлечени 13 местни бездомни хора. Хората били облечени в тениски с надпис „Аз съм хотспот“ и им били дадени 4G-рутери.

    Срещу малко дарение (плащане чрез PayPal), хората в близост до „хотспот“ може да се свържaт към рутера, който държи клошаря и да ползват интернет чрез Wi-Fi от мобилния си телефон.

    Организаторите на проекта  наричат проекта си  „благотворителен“. Всички дарения, които бъдат направени от потребителите ще бъдат за бездомните, действащи като „хотспот“.

    На сайта Homeless Hotspots (буквално – Бездомни „горещи точки“) са публикувани биографиите на хората – участници в проекта, както и да се види  на карта, къде в момента се намира една или друга „гореща точка“.

    В момента  бездомниците обслужват участниците в конференцията SXSW Interactive, която се провежда в Остин.

    Проектът работи в експериментален режим и събра смесени отзиви в Twitter. Някои участници похвалиха   BBH Labs  за това, че са  дали на бездомните работа, докато други  обаче  ги критикуват за „използването на хората като оборудване.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *