В Холандия държавата плаща на пенсионер разходи за проститутки

    Пенсионерът Клаас Брюн от Холандия спечели съдебна битка, която продължи повече от 7 години. Мъжът се съдил с правителството, което, според него, трябвало да му възстанови разходи за проститутки. Правителството, разбира се, било напълно против такъв вид обезщетение.

    В крайна сметка, упоритият пенсионер успял да докаже правотата си. Той направил това с помощта на лекарите. Терапевтът му свидетелствал, че след секс неговият пациенти в напреднала възраст вземал по-малко лекарства, а психиатърът му потвърдил, че след общуване с жените, значително се подобрявало психическото състояние на г-н Брюн.

    И тъй като пишман любовникът и почитател на нежния пол преди пенсионирането си работил в публичната администрация, на него, по силата на законите на Холандия, Министерството на финансите трябва да му покрива всички разходи, свързани с опазване на здравето.

    Местните медии съобщиха, че въпреки спечеленото дело,  дядото дълго време не можел да се възползва  от победата си. Проститутките отказвали да предоставят услуги на пенсионера поради факта, че те трябвало да подпишат специален документ. Само след като го представи на съответната финансова служба, Бюрн  можел  да получи обезщетение. Само че жените не искали  да се подпишат, за да не  плащат данъци. Дали холандецът е успял да убеди някоя жрица на любовта да му се подпише, все още не е известно.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *