Брат и сестра убиха мъж от Дупница, заловиха ги

    По първоначални данни за да прикрият следите, братът и сестрата инсценирали пожар в автомобила на убития 46-годишен мъж, съобщават от МВР.

    Снощи, в землището на с. Грамаде, екип от огнеборци открил в опожарен автомобил безжизненото тяло на мъж. При огледа пристигналите на място разследващи полицаи установили, че мъжът не е починал от възникналия пожар, а от огнестрелна рана в слепоочието.

    Следите сочели, че след престъплението той бил качен в колата, която в последствие била подпалена. След изясняване на самоличността на жертвата – 46-годишен жител на Дупница, както и че лекият автомобил „Фолксватен Голф” е ползван от него, били предприети светкавични оперативни действия по разкриването на неизвестните извършители. В хода на разследването, за по-малко от една нощ, криминалистите попаднали в дирите на двамата извършители – 24-годишния Н.В. и сестра му З.А. на 21 г.

    Според показания на много свидетели същата вечер тримата имали среща, качили се в колата и се отправили в неизвестна посока. По първоначални данни, в района на землището на с. Палатово,  двамата роднини се нахвърлили на жертвата си. Престъплението е извършено с преработен газов пистолет. После те изхвърлили оръжието, качили безжизненото тяло в голфа, на черен път на територията на с. Грамаде опожарили автомобила и се прибрали по домовете си.

    При проведените процесуално-следствени действия е открито оръжието, с което е нанесен фаталният изстрел. Н.В. и З.А. са задържани с полицейска заповед в рамките на 24 часа в РУП-Дупница. По думите им мотивът за извършеното престъпление бил, че мъжът продължавал да притеснява младата дама, независимо, че двамата били прекратили взаимоотношенията си преди година.

    По случая е образувано дознание, работата по документирането му продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. С постановление на прокуратурата на двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение в рамките на 72 часа.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *