Земята се разбунтува

    За последната години в света е имало седем големи природни бедствия, които се повтарят не по-често от веднъж на хиляда години. Това съобщи руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу при откриването на Международния салон   „Комплексна безопасност-2011“  във Всерусийския изложбен център.

    Като такива беди министърът определи природните пожари в Русия миналата година,  катастрофалните наводнения през миналото лято в Пакистан, ледените дъждове през зимата на 2010 г. в Централна Русия и прерасналата в техногенна,  катастрофа  в Япония през пролетта на тази година, пише РИА „Новости“.

    Ще припомним, че учените вече съобщиха за рязкото увеличаване на броя на природните бедствия, като обясняват, че Земята е навлязла в активната фаза на сеизмичните си цикли, така че броят на земетресенията  и други бедствия ще расте с всяка изминала година.

    Своята роля изиграва и нарастващата слънчева активност, както и промяната на наклона на оста на Земята, което до голяма степен се отразява на времето. Климатът става все по-екстремен, така че е още по-възможно   да се наблюдават  топлина и студ в областите, за които такова време не е характерно.

    Според специалистите, през последните 15 години, тайфуни, наводнения, силни бури и други метеорологични явления, са започнали да се случват два пъти по-често. Всяко силно земетресение – независимо дали   се случва на континента   или в океана – предизвиква аномално движение на водни маси.
    Във връзка с това някои специалисти прогнозират воден Армагедон на планетата, първите признаци на който са били опустошителните цунами в Япония, Индонезия и Тайланд.

    Въпреки това, апокалиптичните очаквания не се споделят от всички изследователи.
    Скептиците казват, че въпреки наличието на ядрената заплаха и други заплахи за човечеството, е малко вероятно те да вземат  глобални измерения.


    Апокалипсис

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *