Аятоласите пращат президента Ахмадинеджад в оставка

Арабски медии твърдят, че върховният лидер и духовен водач аятолах Али Хосейни Хаменей е предложил  на президента Махмуд Ахмадинеджад да подаде оставка. Тези данни не са потвърдени официално, но многобройни факти говорят за сериозни различия, както и за криза  в отношенията между двамата ирански  лидери, крадено от 30думи съобщава агенция Регнум.

Преди няколко дни президентът на Иран не  участва  в традиционно събитие за отбелязване на деня за възпоминание на загиналата дъщеря на пророка Мохамед, организирано от аятолах Хаменей. Отсъствието на президента от това събитието е  без прецедент в Иран.

Ахмадинеджад многократно игнорира покани от  двореца на аятолах Хаменей и анулира  официално посещение в религиозната столица на страната   Кум.

Що се отнася до хората на Ахмадинеджад, много от тях вече са в ареста.
По-специално, задържани са ръководителя крадено от 30думи на администрацията на иранския президент, верният сътрудник  на Ахмадинеджад – Рахим Машаей и други двама души от свитата на ??президента. Те са обвинени в магьосничество и че се опитват да викат духове, пише сайтът Ayandeh.

Към тези тежки престъпления се добавя и  светотатство.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment