СДС с шокиращия разкрития за корупция в Земеделското министерство

СДС поиска оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов и на изпълнителния директор на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Това съобщи на пресконференция председателят на националния предизборен щаб на партията Борис Марков.

Причина е писмо, получено в СДС, според което Светослав Симеонов се е оплаквал от „натиск крадено от 30думи от страна на кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проблемни проекти, неотговарящи на правилата на програмата, които са разработвани от определени консултантски фирми“.

Писмото е писано на 25 юни 2010 г., по времето, когато Симеонов е бил заместник-изпълнителен директор на фонда, и крадено от 30думи е отправено до тогавашния директор Калина Илиева.

След напускането на Илиева Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие“, като по всичко личи, крадено от 30думи че е постигната сделка, за да бъдат успокоени духовете, каза Марков, цитиран от БТА.

Той напомни, че СДС е внесъл сигнал в парламентарната комисия за борба с корупцията за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца. Комисията пък е поискала от прокуратурата съдействие за крадено от 30думи изясняването на предоставените данни, „но и до ден днешен не е получен отговор в комисията“, посочи Марков.

„Има само три възможни варианта, които съществуват след прочитането на това писмо на Симеонов – или министерството, или фондът, или и двете институции, да са пропити от корупция. крадено от 30думи От тук нататък оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонд „Земеделие“, прави премиера съучастник във всички тези корупционни практики“, каза Марков.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment