СДС с шокиращия разкрития за корупция в Земеделското министерство

    СДС поиска оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов и на изпълнителния директор на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Това съобщи на пресконференция председателят на националния предизборен щаб на партията Борис Марков.

    Причина е писмо, получено в СДС, според което Светослав Симеонов се е оплаквал от „натиск от страна на кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проблемни проекти, неотговарящи на правилата на програмата, които са разработвани от определени консултантски фирми“.

    Писмото е писано на 25 юни 2010 г., по времето, когато Симеонов е бил заместник-изпълнителен директор на фонда, и е отправено до тогавашния директор Калина Илиева.

    След напускането на Илиева Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие“, като по всичко личи, че е постигната сделка, за да бъдат успокоени духовете, каза Марков, цитиран от БТА.

    Той напомни, че СДС е внесъл сигнал в парламентарната комисия за борба с корупцията за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца. Комисията пък е поискала от прокуратурата съдействие за изясняването на предоставените данни, „но и до ден днешен не е получен отговор в комисията“, посочи Марков.

    „Има само три възможни варианта, които съществуват след прочитането на това писмо на Симеонов – или министерството, или фондът, или и двете институции, да са пропити от корупция. От тук нататък оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонд „Земеделие“, прави премиера съучастник във всички тези корупционни практики“, каза Марков.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *