Църквата заклейми Ванга и Дънов

    Председателят на храм „Св. св. Кирил и Методий” Негово Високоблагоговейнство иконом Александър В. Георгиев ще направи авторското представяне на двутомника „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”, което ще се състои в рамките на Великопостния цикъл от лекции в периода 15-22 март 2011 г. в Енорийския център при храма.

    Гост-лектор ще бъде авторът на книгата Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф” – Атон.

    Свещ. Сергей Павлов, духовник в храм „Св. Мина”, жк „Модерно предградие” (София) ще представи автора и неговия току-що излязъл труд.

    Двамата духовници ще отговарят на въпросите на аудиторията по тези толкова актуални теми след представянето на забележителното изследване и свързаните с него духовни беседи.

    Първата беседа ще се проведе на 15 март (вторник) 2011 г. и ще бъде посветена на „Ванга – портрет на една съвременна магьосница”.

    Втората беседа ще се състои на 22 март (вторник) 2011 г. с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов.

    Начало: 18,00 ч. – Енорийска лекционна зала, ет. 1.

    Между тези две беседи, посветени на българските лъжеикони Ванга и Дънов, подобаващо застава предстоящата лекция на православния богослов и публицист г-н Георги Тодоров, който ще говори пред столичната общественост на тема: „Иконата като носител и пазител на Свещеното Предание на Църквата”. Неговата беседа също ще се проведе в Енорийската лекционна зала, но на 17 март (четвъртък) 2011 г.

    Началото е в 18,00 ч.

    http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=40766

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *