Синята коалиция иска смяната на Цветан Цветанов

„Синята коалиция“ сне доверието си от вицепремиера и вътрешен Цветан Цветанов и настоява премиерът Бойко Борисов да го извади от състава на правителството. „Ние искаме правителството да успее в борбата си с престъпността и затова е необходима смяната на министър Цветанов“, каза в изявление пред журналисти крадено от 30думи след заседание на разширения формат на „Синята коалиция“ съпредседателят Иван Костов. Според него, ако Цветанов бъде оставен в кабинета, той ще завлече целия кабинет след себе си.

Десните вече няколко пъти искат оставката на Цветанов. В края на миналата седмица обаче подкомисията за контрол на СРС обяви, крадено от 30думи че за нарушенията при използването на тези средства отговорността е на преките ръководители на сектора за сигурност, които са вътрешният министър и шефът на ДАНС. В понеделник Цветанов каза, че няма намерение да подава оставка. Десните поставиха на премиера срок до днес да каже как ще потърси отговорност от крадено от 30думи заместника си, а той им отговори, че те не са в позиция да поставят ултиматуми. Според Борисов Цветанов не трябва да подава оставка, докато тече проверката по СРС-та с разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов.

Десните искат оставката на Цветанов, тъй като не е обезвредил върховете на крадено от 30думи мафията и е превърнал противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление той губи битката с организираната престъпност, смятат още те. Костов отбеляза, че министърът не противодейства на битовата престъпност и е допуснал тя да излезе от контрол, особено в селата.

крадено от 30думи

В изявлението те обвиняват Цветанов, че е допуснал пробив в националната сигурност чрез разгласяване на класифицирана информация и е приложил порочните практики и методи на правителствата на Сиемон Сакскобургготски и Сергей Станишев, като е злоупотребил политически с подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов. Според крадено от 30думи десните вътрешният министър е използвал ресурсите на МВР за решаване на лични вражди и като такъв пример те посочиха подслушването на лекарите в Горна Оряховица, което, според Костов, е косвена атака срещу кмета на града и шефа на болницата.

Другият съпредседател на „Синята коалиция“ Мартин Димитров крадено от 30думи посочи, че Цветанов е единственият вътрешен министър след 1989 г., който е допуснал системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/09/1040157_desnite_pak_iskat_ostavkata_na_cvetanov_za_da_ne/

защищено INVITEXT

Add Comment