"Мюсюлмански братя" дадоха седмица на Мубарак да се оттегли от властта

Един от лидерите на ислямисткото движение „Мюсюлмански братя“,  Есам Ал Ериан заяви, че египетският президент Хосни Мубарак и неговото обкръжение имат седмица, за да   подадат оставка. това  съобщава британския „Гардиън“.

„Компромис не може да има. Обкръжението на  Мубарак сега си уреджда работите, тъй като той крадено от 30думи е символ на режима, който ги контролира. Те се нуждаят от време. Даваме им този шанс. Седмица „- казва Ал Ериан.

Той каза още, че ако Мубарак крадено от 30думи да подаде оставка, „Мюсюлмански братя“ няма да се стремят към еднолична власт в страната.
По думите му, организацията ще се опита да стане част от широка коалиция. „Ние  сме мирна организация, ние работим според  конституцията и законите“, – казва Ал Ериан.

Въпреки това, във вторник вечерта, вицепрезидентът  на Египет Омар крадено от 30думи Сюлейман, отхвърли възможността за доброволно оттегляне от поста на Мубарак.
Заявявайки, че той би предпочел да се намери изход от тази ситуация по пътя на диалога, той отбеляза, че всички други методи  ще се разглеждат като преврат пише в  блога на  „Гардиън“.

защищено INVITEXT

Add Comment