Измирането на пчелите заплашва човечеството с гибел

Започналото в света  масово измиране на пчели заплашва   човечеството с гибел само за четири години. За това е предупреждавал  дори Айнщайн. Насекомите опрашват голяма част от селскостопанските растения  и тяхното изчезване може драстично да изостри и без това нарастващата криза с хранителните продукти.

Защо пчелите стават по-малко, никой не крадено от 30думи знае. Може би това се дължи на някои вируси или паразити, или е поскоро резултат от използване на земеделски пестициди?  Отровите срещу  вредители засягат и полезните насекоми, увреждайки безвъзвратно  нервната им  система. Във всеки случай е фактите сочат, че броят на пчелите на планетата всяка година   намалява, алармира  The Daily крадено от 30думи Telegraph.

В САЩ умират всяка зима 30-35% от пчелните семейства, докато преди студовете са загивали не повече от 10% от пчелите. От 1961 г.  броят на американските пчели е намалял наполовина, а броят на пчелите на хектар е намалял с 90%. Подобни проблеми съществуват и в Европа, Латинска Америка и крадено от 30думи Азия.

защищено INVITEXT

Add Comment