ВМРО организира протест срещу исканите увеличения в цените на тока и водата

    Монополистите от електроразпределителните и водните дружества искат въвеждането на такси „електромер” и „водомер” и нови увеличения на цените. През това време и „Топлофикация София” изпраща писма с мотиви за по-високи цени.

    Предупредителен протест срещу исканите увеличения в цените на тока и водата организира ВМРО – Българско национално движение. Протестът е в четвъртък, 3 февруари, в 12.00 ч. пред сградата на ДКЕВР на бул. „Дондуков” 8 – 10 (до сградата на Младежкия театър в София).

    От ВМРО – Българско национално движение намират увеличенията за спекулативни и ориентирани единствено към печалба на гърба на потребителите във времена на общо поскъпване на живота.

    Според ВМРО, увеличенията в цените на комуналните услуги не са оправдани, а дружествата не са направили почти нищо, за да повишат качеството на услугата. В същото време държавата – в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) – подкрепя монополистите.

    Разпространеният от ВМРО призив е „Да покажем на управляващите, че няма да търпим ценови терор!”.

    През миналата година стотици български граждани, водени от ВМРО, протестираха пред централите на ЧЕЗ в София и Е.ОН във Варна, пред ДКЕВР, както и пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Стигна се и до сблъсъци с полицията. В резултат на протестите цените на тока тогава останаха почти непроменени.

    31 януари 2011

    ______________________________
    Поздрави
    Станислава Георгиева – 088 821 44 14, skype: tita_tita_tita
    ВМРО – Българско национално движение
    1000 София, ул. Пиротска № 5
    тел. (02) 9802582, факс (02) 9802583
    web: http://www.vmro.bg
    e-mail: vmro@vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *