Магнитите на Никола Тесла заляха пустинята с дъждове

    Миналата година лятото в Близкия Изток бе необичайно дъждовно. В района на Абу Даби за два месеца е валял  дъжд повече от 50 пъти , а подобно количество валежи  в района  обикновено пада в продължение на 2-3 години. И причината за това уникално явление може да се окаже човешкият фактор.

    Представители на една от швейцарските компании, занимаваща се с  разработки  в областта на електромеханиката  твърдят, че дъждовете в Арабския пустини са причинени по изкуствен начин.

    Това е било направено с помощта свръхсекретна инсталации за управление на времето, за която се предполага, че е създадена на базата на технологии, разработени от легендарния Никола Тесла в края на XIX век.

    Според версията на   швейцарците, основата на „шаманската“ система са множество десетметрови метални кули, наподобяващи чадъри със  специална форма, монтирани в контролираната зона.

    Високият електрически потенциал приложен към тези кули, създава поток от отрицателно заредени частици, които се издигат в атмосферата. Отрицателните йони са един вид магнит за малки частици прах от атмосферата, които  в повечето случаи са с положителен заряд. Присъствие в атмосферата на голяма надморска височина на прахови частици,  предизвиква кондензация около тях, в резултат на което се образуват  облаци и започва да вали дъжд, пише Dailytechinfo.org.

    В същото време, повечето експерти в областта на метеорологията са убедени, че тази технология е невъзможно по принцип, защото  нарушава всички известни климатични модели и дори законите на физиката. А последните дъждове, учените са готови да   обяснят с  общата метеорологична  обстановка и високата влажност на въздуха в района, които причиниха наводненията в Пакистан.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *