Шест хиляди лева струва един депутат

    Смешна цена за смешни хора. Толкова му е акъла на един народен избраник, хукнал да получава подарък  под формата на скъп телефон. Идеята за капана за лакоми депутати е на журналисти от Би Ти Ви и седмичника „168 часа“.

    Журналистите, организирали експеримента, се представили за  вносители на луксозни мобилни телефони. Те изпратили покани на 38 народни представители от различни парламентарни групи, които да отидат в столичен хотел, където да получат като подарък апаратите, струващи над 6000 лв. всеки.

    Вижте тези имена:

    ГЕРБ: Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев. Трима от тях не са могли да присъстват на самото събитие, но ги има снимани пред хотела.

    „Атака“: Кирил Гумнеров

    ДПС: Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева

    РЗС: Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров, и независимият Димитър Чукарски.

    Това са народните представители, които избягаха от работа за да отидат в столичен хотел, където да получат като подарък апаратите, струващи над 6000 лв. всеки.

    На „събитието“ отишли 16 депутати от различни парламентарни групи, разказаха днес репортерите от телевизията и вестника. Те уточниха, че в залата не е имало представител единствено на „Синята коалиция“.

    Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също е имала покана, но не е откликнала. Заместникът й Анастас Анастасов (ГЕРБ) обаче „много искал да присъства, но заради отсъствието на Цачева от пленарната зала трябвало да остане в парламента. Затова се обадила шефът на кабинета му с въпрос дали може да получи неговия подарък, разказа журналистът от „168 часа“ Стоян Георгиев.

    Името на бутика, който е поканил народните представители, е „Клаус Барби“, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като Касапинът от Лион.

    На въпрос какво знае за въпросните телефони депутатът Лъчезар Иванов отговори така: „Че са най-хубавите, ръчна изработка са, изключително надеждни и годни са. Аз съм ползвал такъв телефон. Знам, че като се обадиш в чужбина, има и допълнителни екстри.“ На въпросите какво правят в работно време  на луксозното парти депутатите се оправдаваха, че „има и други колеги“.

    То бива да си помияр ама чак толкова…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *