Сибирският метан заплашва цялата планета – видео

Парниковият ефект на много континенти става опасен. В Сибир, в резултат на непрекъснато топене на снеговете в атмосферата се отделят отровни газове, които в продължение на векове са били погребани под земята. В резултат на това можете да видите как из под ледовете излиза огън.

Според изследователите от руската изследователска крадено от 30думи станция, намираща се на 325 километра от центъра на вечната замръзналост в Сибир, топенето на ледовете в някои райони може да доведе до емисии на вредни газове, които в продължение на векове са били погребани в дълбините на замразените региони.

? Преди 2007 г. този извод все още не крадено от 30думи е очевиден. След това, отговарящата за изменението на климата международна комисия публикува доклад, в който предупреждава за опасността от изтичане на газове. В това число и на метан, което заплашва да повиши температурата на въздуха в света.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska Fairbanks: През последните десет години съм забелязала дупки в леда, подобни на малки езера. А също забелязах, че емисиите на метан се увеличава от там.

В доклада се казва, че емисиите на парникови газове, които крадено от 30думи водят до топенето на ледовете може да доведе до повишени нива на водата около крайбрежните градове за сметка на земеделските земи и на питейната вода.

В допълнение, това ще доведе до разпространението на зарази  и смъртта на много същества.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska Fairbanks: Сега около нас има крадено от 30думи много въглероден диоксид. И ако ледовете продължат да се топят, количеството на газ на повърхността на Земята ще се удвои.

Експерти смятат, че само замразените сибирски езера могат да излъчват повече от 50 млрд. тона вредни газове. Това е 10 пъти повече от количеството газ в атмосферата в момента.

В крадено от 30думи регион, където руски учени   продължат да изследванията,  температурата на въздуха през последните пет години се е увеличила с два градуса. Това е предизвикало загрижеността на специалисти, които се надяват, че ще спре топенето на ледовете, а и вредните последици могат да бъдат избегнати.

Тони Mazurani. „Ал Арабия.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment