Сибирският метан заплашва цялата планета – видео

Парниковият ефект на много континенти става опасен. В Сибир, в резултат на непрекъснато топене на снеговете в атмосферата се отделят отровни газове, които в продължение на векове са били погребани под земята. В резултат на това можете да видите как из под ледовете излиза огън.

крадено от 30думи

Според изследователите от руската изследователска станция, намираща се на 325 километра от центъра на вечната замръзналост в Сибир, топенето на ледовете в някои райони може да доведе до емисии на вредни газове, които в продължение на векове са били погребани в дълбините на замразените региони.

? Преди 2007 г. крадено от 30думи този извод все още не е очевиден. След това, отговарящата за изменението на климата международна комисия публикува доклад, в който предупреждава за опасността от изтичане на газове. В това число и на метан, което заплашва да повиши температурата на въздуха в света.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska Fairbanks: През крадено от 30думи последните десет години съм забелязала дупки в леда, подобни на малки езера. А също забелязах, че емисиите на метан се увеличава от там.

В доклада се казва, че емисиите на парникови газове, които водят до топенето на ледовете може да доведе до повишени нива на водата около крайбрежните градове за крадено от 30думи сметка на земеделските земи и на питейната вода.

В допълнение, това ще доведе до разпространението на зарази  и смъртта на много същества.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska крадено от 30думи Fairbanks: Сега около нас има много въглероден диоксид. И ако ледовете продължат да се топят, количеството на газ на повърхността на Земята ще се удвои.

Експерти смятат, че само замразените сибирски езера могат да излъчват повече от 50 млрд. тона вредни газове. Това е 10 пъти повече от количеството газ крадено от 30думи в атмосферата в момента.

В регион, където руски учени   продължат да изследванията,  температурата на въздуха през последните пет години се е увеличила с два градуса. Това е предизвикало загрижеността на специалисти, които се надяват, че ще спре топенето на ледовете, а и вредните последици могат да бъдат избегнати.

Тони Mazurani. крадено от 30думи „Ал Арабия.

защищено INVITEXT

Add Comment