Сибирският метан заплашва цялата планета – видео

Парниковият ефект на много континенти става опасен. В Сибир, в резултат на непрекъснато топене на снеговете в атмосферата се отделят отровни газове, които в продължение на векове са били погребани под земята. В резултат на това можете да видите как из под ледовете излиза огън.

Според изследователите от руската изследователска крадено от 30думи станция, намираща се на 325 километра от центъра на вечната замръзналост в Сибир, топенето на ледовете в някои райони може да доведе до емисии на вредни газове, които в продължение на векове са били погребани в дълбините на замразените региони.

? Преди 2007 г. този извод все още не крадено от 30думи е очевиден. След това, отговарящата за изменението на климата международна комисия публикува доклад, в който предупреждава за опасността от изтичане на газове. В това число и на метан, което заплашва да повиши температурата на въздуха в света.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska Fairbanks: През последните десет години съм забелязала крадено от 30думи дупки в леда, подобни на малки езера. А също забелязах, че емисиите на метан се увеличава от там.

В доклада се казва, че емисиите на парникови газове, които водят до топенето на ледовете може да доведе до повишени нива на водата около крайбрежните градове за сметка на земеделските земи и крадено от 30думи на питейната вода.

В допълнение, това ще доведе до разпространението на зарази  и смъртта на много същества.

Кейти Уолтър Антоний,  University of Alaska Fairbanks: Сега около нас има много въглероден диоксид. И ако ледовете продължат да се топят, количеството на газ на повърхността на Земята ще се удвои.

Експерти смятат, крадено от 30думи че само замразените сибирски езера могат да излъчват повече от 50 млрд. тона вредни газове. Това е 10 пъти повече от количеството газ в атмосферата в момента.

В регион, където руски учени   продължат да изследванията,  температурата на въздуха през последните пет години се е увеличила с два градуса. Това е крадено от 30думи предизвикало загрижеността на специалисти, които се надяват, че ще спре топенето на ледовете, а и вредните последици могат да бъдат избегнати.

Тони Mazurani. „Ал Арабия.

защищено INVITEXT

Add Comment