Долу ръцете от вероизповеданията

    Опитите за намеса на народни представители от ДПС в работата на мюсюлманското изповедание в България са недопустими. Зад тези действия прозират отдавнашните намерения на Турция да се меси във вътрешните работи на българите мюсюлмани. Очевидно е, че народните представители от ДПС защитават чужди интереси. Това продължава и в последните месеци и дни с усилията на ДПС се правят опити за погазване на решение на съда.

    Настояваме изпълнителната власт в Република България да спазва строго законодателството, да осигури прилагането на съдебните решения и да не допусне овладяване на мюсюлманското вероизповедание от страна на интересите на Турция.

    Отдавнашна цел на Турция е да раздели българското общество по верския признак и да турцизира българите-мюсюлмани и циганите на религиозна основа. Планът явно е да се овладее политически и физически Главното мюфтийство на Република България. Неоспоримо доказателство за тези намерения е и недопустимото поведение на турския министър-председател Ердоган, който нарече българите-мюсюлмани свои „сънародници”. Той нагло наруши българската конституция, откривайки „малцинства” на наша територия.

    ВМРО напомня, че България е светска и правова държава и вътрешните въпроси на религиозните общности трябва да се решават съгласно техните устройствени актове и законодателството на Република България.

    29 ноември 2010

    http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *