ВМРО: Весела Чернева да си ходи!

    Безпрецедентно обидно и непрофесионално поведение спрямо журналисти показа вчера говорителката на Министерството на външните работи Весела Чернева. Карайки се на репортери, Чернева обясни, че нямало оскверняване на гробовете на български офицери в Щип. Според Чернева, човек от нашето посолството в Р Македония е отишъл на място и е установил, че няма оскверняване на гробове. Нямало и видими данни кой къде е бил погребан, в кой гроб.

    Интересно как точно няма оскверняване, след като гробовете са разкопани, а тленните останки на погребаните там български офицери са извадени! Този срамен за българската държава и така наречената ни дипломация факт е признат и от работниците в двора на църквата, и от щипския владика Иларион.

    Смешно е, че външното ни министерство се позовава на всевъзможни информации, но не се сеща или не желае да потърси имената на загиналите ни офицери в Държавния военен архив. А вчера и министър Димитров, и професор Бакалов, обясниха кой и кога е погребан в двора на щипската църква „Успение Богородично”.

    Днес ВМРО отново ще изпрати списък и снимки от осквернените гробове – дано министърът и говорителката му най-накрая разберат, че там са погребани български офицери.

    Вместо да даде точна информация и да се извини, говорителката на външно демонстрира раздразнение. Това е недопустимо в дипломацията. Затова тя трябва да си ходи. Така се прави в страните, от които уж се учат Николай Младенов и екипът му.

    Отново настояваме министър Младенов да изиска обяснение от посланика на Република Македония и да заяви позиция на българската държава за незабавно възстановяване на гробовете на българските офицери.

    25 ноември 2010

    http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *