Въздушни пейзажи от НАП

    Поредната инсценировка, този път от хеликоптер. НАП се възвиси с помощта на летящата машина за да заснеме от високо имоти на свръхбогаташите. Защо с хеликоптер ли? Според шефа на НАП това се е наложило защото данъчните не били допуснати до тези имоти, които имали високи огради. Какво се крие зад тях едва ли някога ще се разбере, но поне от следващите снимки може да се види от високо….

    1

    2

    3

    4.

    Луксозни имоти в кварталите „Панчарево“, „Драгалевци“, „Симеоново“, „Бояна“, „Бистрица“ и „Княжево“ са документирани, за да се проследи има ли съответствие между имуществото и доходите на техните собственици. Преди това инспектори на НАП са направили оглед на „визуално скъпите имоти“.

    Данъчните подозират, че някои от къщите изобщо не са декларирани в общината и за тях не се плащат данъци и такса смет. Необявяването на имотите прави невъзможно установяването по документи, че съществуват. Така не може да се изследва имущественото състояние на собствениците, аргументират акцията си от приходната агенция.

    Предстои служителите да предадат събраната информация на Столичната община, за да се провери дали са спазени строителните изисквания и дали имотите са декларирани.

    Едновременно с това започва проверка за действителните параметри на луксозните имоти, оценка на пазарната им стойност и проверка на официално обявените доходи на собствениците им.

    В заснетите райони има стотици басейни, къщи със застроена площ над 2000 квадратни метра, частни пътища, имоти с тенис кортове и мини голф игрища и много други скъпи подобрения.

    5

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *