Само британските ли студентки се продават за да учат?*

    Във Великобритания отдавна се говори, че младите студентки заработват като момичета на повикване, отбелязва „Таймс“. Допълнително потвърждение бе скандалът около връзката на футболиста Уейн Рууни с абитуриентка от частно училище и дъщеря на уважавани родители от средната класа, която обаче се занимава с проституция, припомня  журналистът Тами Коен.

    И сега, благодарение на специализирани сайтове  става ясно, че студентките все по-често избират отношения с възрастни „спонсори“: общуване и най-често секс, в замяна на финансова подкрепа и подаръци, отбелязва авторът.

    21-годишната Eме вече е намерила спонсор, който и дава по ? 500 на всяка среща.

    „Но той е женен и живее на 200 мили затова се срещаме не много често. В идеалния случай ми трябва някой, който ще ми предостави по-редовен доход: ? 1000 на месец. Това ми стига за да не се лишавам от нищо и да се уча „, – спокойно разказва момичето в интервю.

    Един от най-големите интернет „сайтове за спонсори“- seekingarrangement.com, наброява   500 000 членове в световен мащаб и повече от 26 000 – само във Великобритания. Той е толкова популярен сред студентките, че администрацията на сайта  пуска контекстна реклама в Google – тези, които пишат в полето за търсене думата „обучение“, „Грант за ученици“ и т.н., виждат поканата на сайта да се обзаведат със спонсор.

    Мъжете се регистрират на seekingarrangement.com за пари, момичета – безплатно. Момичетата ясно казват какво искат и какво са готови да предложат в замяна. 22-годишната Карли учи история на изкуството, обещава за 2-4 хиляди паунда на месец не само да споделя леглото си, но и да споделя всичко.

    Eме среща своя първи спонсор в интернет, след като прочита за този вид отношения в списание.

    „Тогава работех в една кръчма: Пет нощи в седмицата, ? 6 на час. Аз бях много изтощена и реших: „Какво друго, освен това“ – казва тя. От много кандидати тя избира двама души, които се интересуват от нея, среща се с тях лично и решава да поддържа  връзка с едини.

    „Това със сигурност не е Ричард Гиър, но ми хареса , и аз се съгласих. Аз не съм горда, но не се и срамувам. Една моя приятелка редовно се напива и си ляга с мъже, които всъщност не харесва. А на мен дори ми плащат за това! “ – казва EME.

    Днешните студентки по-прагматично се отнасят към начините за заработка и са по-малко склонни към морализаторство, пише авторът. В изследване на сайта за работа на студентите studentgems.com е установено, че всяка трета респондентка е готова да се съблече за пари, ако се окаже в бедствено положение, а 41% са съгласни да се снимат голи.

    Източник: The Times

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *