Растението, което привлича късмет

    Има много суеверия, особено сред тези, които се занимават с подреждане на жилища, че всеки детайл може да се отрази на успеха и да привлича благополучие в дома. Например, такива свойства според специалистите, притежава бамбука.

    Според философията  фън шуй, стайният бамбук притежава почти магически свойства. Това растение няма почти нищо общо с диворастящия бамбук, а  един вид драцена и се нарича Драцена сандер.

    Домашният Бамбук  не е претенциозен откъм грижи. Той може да расте във вода и в почва. Единственото нещо, което не бива да се забравя – обилно да се полива с вода, но не и в студените сезони. Ако той стои във водата – тя трябва да се сменя на всеки две седмици.

    Това растение е много чувствително към пряка слънчева светлина. По-добре е да не го поставяте от слънчевата страна на къщата. Но поне не е прекалено чувствителен към температурните амплитуди-  домашният бамбук еднакво добре се  чувства и при 18 ° C и при 35 ° C.

    Освен това, ако се придържа към традициите на фън шуй и искате бамбукът да ви донесе успех в бизнеса, поставете го в югоизточната част на помещението, като се грижите за него с любов, поставете до него някакъв талисман – например жаба и тогава късметът за постояно ще се засели във вашия дом.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *