Европа разгърна безпрецедентна битка срещу торентите

В 14 европейски държави са били проведени полицейски акции срещу сайтове за споделяне на файлове, които са обвинени в нарушаване на авторски права. Пазители на реда са направили обиски в Интернет-доставчиците, за да се изловят пиратски торенти.

Както се съобщава операциите са извършени в Холандия, Чешката република, Унгария, Белгия, Норвегия, крадено от 30думи Германия, Италия, Великобритания и други страни. Най-мащабни акции има в Швеция, където са офисите на доставчиците, осигуряващи работата на най-големите пиратски торент тракери Pirate Bay и WikiLeaks.

Според информационния портал „Computer World, проверките са по инициатива на белгийските власти. В Швеция са разпитани четирима заподозрени, които впоследствие са освободени.

крадено от 30думи

От своя страна, интернет ресурса TorrentFreak пише, че целта на полицията е т. нар. „Пиратска пирамида“ – мрежа от точки и сървъри, които разпространяват незаконно съдържание.

През август шведската полиция вече извърши акция срещу интернет пиратите. Тогава са били заведени 20 дела. Прокуратурата повдигна обвинения срещу четири интернет потребители, свързани крадено от 30думи с торент тракера Pirate Bay.

защищено INVITEXT

Add Comment