Белгия може да изчезне от картата

Белгия е една от малкото западни страни, в които националният проблем е особено остър. Фламандците, които живеят в северната част на страната, не за първа  година, говорят за отделяне от Брюксел и за обявяването на независима държава Фландрия. Изглежда, че този момент вече е дошъл.

През юни 2010 г. в крадено от 30думи Белгия имаше парламентарни избори, на които мнозинството от гласовете спечели  фламандският алианс, начело с националиста Bart De Weyer. Тази политическа сила  сега преговаря за коалиционно правителство с френскоезичната социалистическа партия, спечелила на изборите  второ място. Преговорите  текат няколко месеца, но позициите на страните така и не се сближиха.

Представители крадено от 30думи на Фландрия засега изискват само  прехода в Белгия до конфедеративни отношенията между Севера и Юга. Но упорството на политиците- франкофони  рано или късно може да застави фламандците да тръгнат към по-драстични мерки – отделяне и независима държава.

„Не може  повече да се игнорира това, което иска  повечето от фламандското население. крадено от 30думи Следователно, ние трябва да се подготвим за края на  Белгия“, цитира  ‘http://www.rian.ru/’ NAME=’РИА ‘Новости“]  думите на заместник-премиера на правителството на Белгия Лорет Онкелинкс.  Това изявление беше направено след като крал Алберт II освободи лидера на Социалистическата партия Elio Di Rupo от  преговорите за съставяне на ново правителство, които са в крадено от 30думи застой.

Белгия като независима държава се появява на политическата карта  през 1830 година.

защищено INVITEXT

Add Comment