Костов: Икономиката ни заспива и се прибира в бърлогата си

    Икономиката не само заспива, а подобно на мечка се прибира в бърлогата си, скривайки се в сянката на сивата икономика, коментира на пресконференция днес лидерът на ДСБ Иван Костов.

    Той изрази тревогата на ДСБ от това, че данните за лятото показват продължаващ спад на икономиката и недостатъчни постъпления от данъци и от осигурителни, и от здравни вноски. Това поражда у нас тревога за общата слабост на правителствения и на общинските бюджети, на бюджетите на НОИ и НЗОК, каза лидерът на ДСБ, предаде БТА.

    Очертава се риск за сериозен недостиг на приходи и превишени разходи, смята Костов.

    ДСБ ще поиска парламентарната бюджетна комисия да изслуша ръководителите на НАП, митниците, НОИ, НЗОК и министерството на финансите за изпълнението на приходите и ще поиска да бъдат докладвани техните прогнози за изпълнението на бюджетите им до края на годината.

    От партията ще поискат още информация и за всички натрупващи се задължения на държавата към доставчиците, включително тези на болничните и здравни заведения.

    „На тази основа ще формираме своето отношение към изпълнението на фискалната политика на страната, към проектите за бюджети за 2011 г. и към персоналния състав на кабинета“, посочи Костов.

    презКостов: Икономиката ни заспива и се прибира в бърлогата си – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *