Децата да пият бира, за да не станат алкохолици

    Употребата на умерено количество алкохол в семейството може да намали значително риска от алкохолизъм сред по-младото поколение. Освен това, този метод може да бъде ефективен и за възпитание.

    Това заключение е на италиански учени, които провеждат опити за да   намерят решение на проблема с наркоманиите сред младите хора.

    Учените казват, че ако оставим младите хора пият не повече от 150 мл бира или други леки алкохолни напитки по време на хранене, то е вероятно, че те няма да се напият, опитвайки различни спиртни напитки. Обикновено децата, чиито родители са били категорично против алкохола, в по-напреднала възраст стават зависими от лошите навици. А забраната за продажба на алкохол през нощта или отказът за продажба на тийнейджърите, само засилва желанието им да пият, като това ги тласка към извършване на необмислени постъпки, които биха могли да доведат до повече проблеми.

    Екип от учени под ръководството на известния експерт Ли Струни в детайли преразглежда данните за консумацията на алкохол сред 160 подрастващи, живеещи в района на Абруцо и Умбрия. Изследователите интервюирали две групи от млади хора, едната от които се състои от 80 момчета и момичета на възраст от 25 до 30 години, а втората – по същия начин, но на възраст от 16 до 18 години.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *