Децата да пият бира, за да не станат алкохолици

Употребата на умерено количество алкохол в семейството може да намали значително риска от алкохолизъм сред по-младото поколение. Освен това, този метод може да бъде ефективен и за възпитание.

Това заключение е на италиански учени, които провеждат опити за да   намерят решение на проблема с наркоманиите крадено от 30думи сред младите хора.

Учените казват, че ако оставим младите хора пият не повече от 150 мл бира или други леки алкохолни напитки по време на хранене, то е крадено от 30думи вероятно, че те няма да се напият, опитвайки различни спиртни напитки. Обикновено децата, чиито родители са били категорично против алкохола, в по-напреднала възраст стават зависими от лошите навици. А забраната за продажба на алкохол през нощта или отказът за продажба на тийнейджърите, само засилва желанието им да пият, като това крадено от 30думи ги тласка към извършване на необмислени постъпки, които биха могли да доведат до повече проблеми.

Екип от учени под ръководството на известния експерт Ли Струни в детайли преразглежда данните за консумацията на алкохол сред 160 подрастващи, живеещи в района на Абруцо и Умбрия. Изследователите интервюирали две групи от млади хора, крадено от 30думи едната от които се състои от 80 момчета и момичета на възраст от 25 до 30 години, а втората – по същия начин, но на възраст от 16 до 18 години.

защищено INVITEXT

Add Comment