Иран е готов за война с Израел и арабския свят

    След пускането на ядрения реактор в Бушер правителствата в арабския свят в страх чакат неизбежния сблъсък на САЩ и Иран.

    Въпреки уверенията от Запада, че   реакторът в Бушер „не крие  значителен риск“ правителствата на страните от Персийския залив, Ирак и Йордания изпитват растяща загриженост – войната на думи в региона е  придружена от активно разполагане на противоракетна отбрана на САЩ.

    Един от командирите на Революционната гвардия заяви в интервю за вестник Al Rai,, че военното ръководство на Иран  при тези обстоятелства е разработило “ план за тотална война“.

    Той заяви: „Ако САЩ и Израел нанесат удари по военни и икономически цели в Иран, нашата реакция ще бъде бомбардировките всички страни, които ние считаме за враждебни“.

    Той казва, че военното ръководство на Иран е готово за война срещу почти всички страни от региона – срещу Израел, Ирак, Йордания и арабски деспотсва в Персийския залив. Той заяви: „В Близкия изток има повече от 100 американски военни бази и всички са в обсега на нашите оръжия.“

    На първо място, „масивна ракетна атака ще бъде нанесена върху всички основни центрове в Израел, включително и върху ядрения реактор в Димона.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *