Прокурор: От ареста излязоха хора, които са готови да убият премиера

    В коментар на мярката за неотклонение, определена за задържаните при операция „Килърите“ заместник-главният прокурор Бойко Найденов заяви, че са пуснати хора, „които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу настоящия премиер“.

    По думите му – тук става въпрос действително за сериозни хора.

    „В оперативните разговори, които са водени, става въпрос за това, че тази група действително е приемала да изпълни и мокра поръчка срещу Борисов. Това са сериозни неща. Имаме такива сведения, няма да влизаме в детайли“, каза Бойко Найденов, предаде Фокус.

    „Не искаме осъдителна присъда. Искаме възможност да продължим спокойно да работим. В момента колегите дознатели и колегите от прокуратурата са поставени в една изключително затруднена ситуация. По-трудно се работи, когато свидетелите са изплашени“, каза още прокурорът.

    Според него е необяснимо, когато става дума за хора, които убиват, да се работи по този начин.

    „Ние не казваме „осъдете тези хора”. Ние продължаваме да работим. Изведнъж ни лишават от възможността да продължим. Кой би могъл в момента да свидетелства? Сега се чудим как да опазим живот. Това е страшно. За какво говорим? Бих го разбрал, ако говорим за документно престъпление, обсебвания, кражби и т.н. Ок, така са преценили, няма опасност за извършване на престъпление. Тук става въпрос за човешки живот. Тук не може колегите да очакват, че някой е записал с видеокамера, и то – разрешена – даването на поръчката. Това е станало някъде преди, назад във времето. Става въпрос за убийство. Осъществено убийство. Има 20 тома доказателствен материал“, коментира Найденов.

    „Пряко доказателство за поръчка за убийство не може да има, защото това се е случило преди, назад във времето, когато не е имало видеозапис на този разговор. Не може да го има. Ние доказваме с косвени доказателства. Преките доказателства от по-късно – проследяване на разговори и т.н., свидетелски показания, които говорят за мотив и т.н., всичко това го има. Те дори са приемали да говорят за убийството на настоящия премиер на страната. Това са оперативни неща, за които имаме сведения, които няма да коментирам, но нещата са страшни“, продължи прокурорът.

    По думите му, колегите продължават да работят, но прокуратурата била поставена в позиция партер.

    „Нещо, което е просто необяснимо. Чисто процесуално оттук нататък по това дело и по това обвинение не може да се вземе друга мярка“, завърши Бойко Найденов.

    презПрокурор: От ареста излязоха хора, които са готови да убият премиера – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *