Татяна Дончева: В България има проблем и той е националното оглупяване

donchevaЛидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева заяви в студиото на „Още от деня“, че у нас има един проблем и той е националното оглупяване. То има признаци – глупави решения в управлението, глупави реакции на хората, глупави претенции и изключителна агресивност на един спрямо друг.

Това, което се случва сега като проблеми на държавата е започнало 2009 г. и продължава вече 8 години. Защото тогава една политическа генерация, която все пак имаше някакви изисквания към себе си и обществото към нея, беше сменена от нова генерация, обясни Дончева.

Татяна Дончева – лидер на „Движение 21“:

Говоря за манталитетни човеци, които вече считат, че политическата ти принадлежност ти дава възможност да имаш претенции към поста.

Няма област в България, от която да не е дошъл някой да ми каже за някакви драстични назначения на високи позиции в рамките на областта на откровени тройкаджии.
Вчера ми дадоха за пример една зам.-кметица и в момента е зам.-областен управител, която е завършила средно образование с 3,25 и е била на поправителен изпит в няколко от последните си класове всяка година.

Това не е единичен случай.

Това е отношение на нацията към това да си образован, старателен, дисциплиниран, упорит и да имаш постижения. Когато това е националното отношение, то не може да не даде плодове.

 

Източник: http://news.bnt.bg/bg/a/tatyana-doncheva-v-blgariya-ima-problem-i-toy-e-natsionalnoto-oglupyavane

loading...