Заслужилият майстор на спорта Марияна Минчева ще бъде началник на кабинета на премиера Марин Райков

minchevaМарияна Минчева е назначена за началник на кабинета на министър-председателя на служебното правителство Марин Райков.   Минчева има над 35-годишен трудов стаж, голяма част от който преминава на различни административни длъжности, съобщиха от пресцентъра на МС.

От 2008 г. до сега М.  Минчева е била финансов инспектор в Инспектората по Закона за съдебната власт в Министерство на правосъдието. Преди това е заемала различни позиции в Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионална служба по заетостта – Варна и др.

Началникът на кабинета на Марин Райков има магистърска степен от ВИНС – Варна и специализация на тема „Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд.

Марияна Минчева е заслужил майстор на спорта по академично гребане. Участник е на Олимпийските игри в Москва 1980 г., където заема IV място.

Многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. Има класирания в челната шестица на световните първенства през 1978, 1981 и 1982 г. Печели първо място на открития шампионат на Франция през 1981 г. Между 2002 и 2004 г. г-жа Минчева е генерален секретар на Българската федерация по гребане.

Снимка: http://www.centersport.org/staticpages/index.php/Mariyana_Mincheva

loading...

Post Comment