Nokia ще пусне на пазара смартфон с 41-мегапикселова фотоматрица

nokiaNokia се готви да пусне на пазара смартфон, базиран на Windows Phone  с 41-мегапикселова фотоматрица, съобщава The Verge, позовавайки се на източници, запознати с плановете на компанията.

Устройството е от линията смартфони Lumia. Той ще излезе през 2013 г., но не е известна точната дата на анонса му. Може би  Nokia ще го покаже на изложението Mobile World Congress, което ще се проведе в Барселона от 25 до 28 февруари.

Новото устройство ще е с алуминиев корпус. Това ще го отличава  от другите смартфони Lumia, които са с пластмасови.

Как ще се нарича смартфонът е неизвестно, но се знае, че в  Nokia е с кодово име EOS. Под марката Canon EOS японската компания произвежда филми и цифрови огледално-рефлексни фотоапарати.

Nokia вече е използвала 41-мегапикселова фотоматрица в своите устройства. С тази матрица е оборудван смартфонът Nokia 808 PureView, обявен в края на февруари 2012. Устройството работи с остарялата операционна система Symbian.

Независимо от факта, че резолюцията на матрицата в Nokia 808 PureView е 41 мегапиксела, действителната резолюция на изображенията, заснети със смартфона не превишава осем мегапиксела.

loading...

Post Comment