• Без категория
  • 0

Бензиновата криза в Русия не стихва

В редица региони на страната има остър недостиг на гориво.

След като премина кризата в някои региони, проблемът се появи на друго място. Както пише «Московский Комсомолец» нефтопреработвателите зареждат с гориво само големи корпорации, а независимите бизнесмени  си остават с проблеми.

Такава е ситуацията в Иркутск, Тюмен, област Воронеж, в района Амур и в Санкт Петербург. В този списък са включени и онези региони, в които, според правителството, е преодоляна  кризата. Според МК, най-трудно е да се намерят  водещите марки  бензин А- 92 и A -95.

Дори там, където има гориво, цената му е скочила с няколко рубли. В същото време, много нефтозаводи не са напълно натоварени и сега произвеждат най-вече нискокачествени горива. Според заместник-председателя на Руския горивен съюз Евгений Аркуш, забраната за износ на бензин не е сработила докрай.
В резултат на това в момента са заредени само големите вериги бензиностанции и държавни учреждения.

Според „Комсомолская правда“, в Москва проблеми с  бензина няма, а цените в столицата   през последните дни не са се променили.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>