Шефът на ЦРУ – Помпео: Китай е също толкова голяма заплаха за САЩ, колкото и Русия

170413155724-mike-pompeo-wikileaks-assange-bts-00000000-exlarge-169

Той каза, че Китай е инфилтрирал свои агенти в много сектори на американското общество, образование, здравеопазване и големи корпорации.

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ  Марк Помпео каза снощи, че Китай е също толкова сериозна заплаха за Съединените щати, колкото и Русия.

– Китай има много по-голям  капацитет да извършва тайни операции от Русия, каза Помпео в интервю за Би Би Си, като говори за твърденията за влияние на Русия върху политическите процеси в САЩ.

Помпео каза, че Китай е инфилтрирал своите агенти в много сектори на американското общество, образованието, здравеопазването и големите корпорации и систематично краде поверителни данни.

Ръководителят на ЦРУ също така предупреди, че Русия не намалява темпото на влиянието си в американската политика и вероятно ще се опита да повлияе на изборите за Конгрес през ноември. Демократическата партия на САЩ твърди, че руското влияние е помогнало  Доналд Тръмп да стане  президент през 2016 г.

„Убеден съм, че Америка е в състояние да организира свободни и честни избори и че ще можем да се противопоставим на намесата на Русия“, каза Помпео.

Още по темата: