В Китай са намерени останките на Буда

буда

Китайски археолози при разкопки на будистки храм в Цзинджоу са открили кремирани останки, които вероятно принадлежат на Буда (Сидхарта Гаутама) и са събрани от монасите от манастира Лонсин преди  около преди хиляда години. Това съобщава  ScienceAlert.

Според публикацията, двама монаси- Юнцзян и Чжимин от Храма Манджушри, са събрали над две хиляди  кристали, които са останали след изгарянето на  Буда  и други светци. Те ги сложили в кутия и погребали в храма заедно със запазените зъби и кости на Гаутама. Артефактът е намерен от жителите на село  Джинджоу, които ремонтирали пътя.

На мястото на разкопките учените открили и 260 статуи с  височина два метра. Експертите обаче не знаят със сигурност дали те са погребани заедно с останките на будисткия светец. Освен това археолозите все още не са сигурни, че този кристален прах наистина принадлежи на Буда, както твърди оставеният от древните монаси надпис върху кутията.

През 2016 г. китайски археолози откриха фрагмент от череп, който вероятно също е принадлежал на Буда. Костта е била скрита в златен ковчега, който се намирал в  сребърен ковчег, в криптата под будистки храм в Нанджинг (източен Китай).

За Буда, Аллах, Исус и … вярата

За Буда, Аллах, Исус и … вярата

… На висока скала били застанали будист, християнин и мюсюлманин. Будистът казал: – Ако…

Забраниха продажбата на статуетки на Буда в Иран

Забраниха продажбата на статуетки на Буда в Иран

Иранските власти са забранили продажбата на статуетки на Буда – в столицата Техеран  този…

В кoи Богове вярват знаменитостите

В кoи Богове вярват знаменитостите

Холивудските звезди както и обикновените смъртни, често се обръщат към  висшите сили за да…