Астрономът Gill Broussard: Нибиру скоро ще бъде „видима като Луната“, преди мълнии да поразят Земята (видео)

Nibiru-PlanetX-869137

Според астронома, митичната планетна система скоро ще стане ясно видима за нас като Луната, пише http://www.express.co.uk.

Gill Broussard твърди, че астрономите- любители скоро ще забележат легендарната система на Planet X, или Нибиру, и глобалното прикриване на съществуването на космическото тяло ще бъде разрушено.

Интернет е наводнен от съобщения на конспиролози, които твърдят, че системата скоро ще се доближи до Земята.

Планетата X или Нибиру е огромна планета с издължена орбита. И тя, както твърдят конспиролозите, в един прекрасен ден ще се доближи дотолкова до Земята, че нейното гравитационно привличане може да предизвика земетресения и други катастрофални събития.

Някои хора твърдят, че са заснели Planet X, но снимките им изглеждат като тъмни петна.

Gill Broussard, любител – астроном и изследовател Нибиру, казва, че е видял автентични изображения на планетата Нибиру, въпреки факта, че е бил атакуван от хиляди съмняващи  се.

Той казва: „Когато тя се появи, ще имаме пълен набор от снимки, така както имаме от Луната, Марс или Юпитер.

„Ние признаваме това като напълно нова планета, това ще се случи веднага щом я видите.

Gill Broussard беше интервюиран в YouTube от още един конспиролог и фундаменталистки християнски пастор Пол Бигли.

Бигли пита: „Считате ли, че правителството е наблюдавало Нибиру и дълго е изучавало това тяло … дали те знаят нещо за него и че то ще пристигне?“

Gill Broussard заяви по този повод, че веднага след като заговорът бъде разкрит, правителствата по света ще се преместят в предварително изградените подземни бункери  и ще бъде въведено военно положение, ще възникне недостиг на храна, проблеми с парите и така нататък.

Митът за Нибиру е роден през 1976 г., когато писателят Захария Ситчин започва да твърди, че две древни култури от Близкия изток – вавилонците и шумерите – са разказвали за гигантската планета Нибиру, която обикаля около Слънцето и се появява до Земята на всеки 3600 години.

За щастие, НАСА твърди, че вярващите, като Gill Broussard тотално грешат, а митът за Нибиру – е интернет измама.

„Вие ще видите всичко, и това ще се види в целия свят, а не само на някой в ​​задния двор“.

Ученият от НАСА д-р Дейвид Морисън заяви: „Няма достоверни доказателства за съществуването на Нибиру. Няма изображения, няма проследяване, няма астрономически наблюдения.

„Мога само да кажа защо ние знаем, че Планетата Х или Нибиру не съществува и не заплашва Земята.

„На първо място, ако планетата навлезе във вътрешната част на Слънчевата система и се доближи до Земята, тя вече щеше да е на орбитата на Марс, щеше да бъде ярка, щеше да  бъде  видима с невъоръжено око – ако беше там,  би било  лесно да се види. Всички биха я видели“.

Gill Broussard поддържа уеб сайт, който рекламира продажбата на видео клипове, свързани с изследванията му, както и събира дарения за да продължи проучването на Planet X.

НАСА: Тайнствената „Планета Х“ съществува

НАСА: Тайнствената „Планета Х“ съществува

Учени от НАСА потвърдиха съществуването на деветата планета в нашата Слънчева система, която обикновено…