Путин пуска руска „крипторубла“

cryptoruble-678x381

Руският президент Владимир Путин е обявил намерението си да пусне криптовалута в Русия – крипторубла, на заседание при закрити врати в Москва, съобщава yournewswire.com.

След месеци на спекулации за подхода на страната към цифровите валути, крипторублата е ясен знак за  подкрепата на Русия за валути  като Bitcoin и Efirium.

Cointelegraph.com: „Новината излезе от министъра по  комуникациите Николай Никифоров.

Според Никифоров, държавната криптовалута не може да бъде добивана и тиражирана, а ще се контролира и поддържа само от властите.

Крипторублите ще могат да се обменят  за обикновени рубли по всяко време, но  ако собственикът не може да обясни откъде идват парите, ще му се начислява 13% данък.

Същият данък ще се прилага за всяка разлика между цената на покупка на криптовалутата и цената на продажбата. Никифоров заяви:

„Аз уверено казвам, че ние пускаме пускаме крипторублата поради една проста причина: ако не го направим, то след  2 месеца  съседите ни в Евроазиатската икономическа общност ще го направят.“

Въпреки че обявяването на крипторублата означава, че Русия ще влезе в света на криптовалутите, това по никакъв начин не е  потвърждаване  или легализация на биткойни или друга децентрализирана криптовалута. Напротив, Путин наскоро призова за пълна забрана на всички криптовалути в Русия.

 

Икономически урок за Китай и Русия от д-р Пол Крейг Робъртс

Икономически урок за Китай и Русия от д-р Пол Крейг Робъртс

Помните ли как заместник-директорът на ЦРУ Maйк Морел заяви в известно телевизионно шоу, че…

Брнабич: Ако бъде заставена да направи избор, Сърбия ще избере ЕС, а не Русия

 

Брнабич: Ако бъде заставена да направи избор,  Сърбия ще избере ЕС, а не Русия

Ако Сърбия бъде заставена да избира между по-тесни връзки с Русия и членството в…

Тилерсън: Рестартиране на отношенията с Русия е невъзможно

Сегашното състояние на руско-американските отношения не отговаря на интересите на Вашингтон и на целия…