Барак Обама събира на среща 100 президенти от 100 страни. Какво се случва в САЩ?

1111111-1Бившият американски президент Барак Обама току-що обяви за провеждане на световна среща в Чикаго, на която ще пристигнат 100 президенти от цял ​​свят.

.обама

Популяризирайки предстоящата Obama Foundation Summit, бившият президент я позиционира като време за епохални промени.

Всичко това изглежда много странно, тъй като този вид мероприятия – среща на световните лидери лице в лице – е прерогатив на действащия президент на САЩ. Дали Обама не е решил да продължи президентството си?

В САЩ има традиция: с пристигането на новия глава на Белия дом, експрезидентът напълно напуска външната политика, така че да не пречи на работата на своя наследник.

Въпреки това Обама не я напуска, и изглежда няма такова намерение, като дори си е купил  имот на няколко минути от Белия дом и се опитва да подкопае популярността на Доналд Тръмп при най-малката възможност.

Този път Обама открито обявява своя план „да събере стотици лидери от цял ​​свят“, с което принизява авторитета на Доналд Тръмп пред лицето на международната общност.

Америка никога не е виждала такова крещящо неуважение към действащ президент, въпреки че в действителност с тази стъпка Обама показва пълно незачитане на волята на американския народ защото Тръмп не се е самонастанил в Белия дом, а назначен на тази длъжност от американския народ.

Оригинал

Обама засне шеговито видео за плановете си за бъдещето (видео)

Обама засне шеговито видео за плановете си за бъдещето (видео)

Американският президент Барак Обама публикува видео, в което разказва в шеговита форма какво смята …

Обама : На помощ от САЩ се надява целият свят

Светът разчита на помощта на САЩ, но САЩ не трябва да се опират единствено…