Гримьорката на френския президент Макрон получила 26 хил. евро за три месеца в Елисейския дворец

макрон

Френският президент Еманюел Mакрон за  три месеца в Елисейския дворец е похарчил за гримьорски  услуги 26 хиляди евро, пише списание Closer.

„Еманюел Maкрон е похарчил повече от 26 хиляди евро за разкрасяване на лицето си само за три месеца в Елисейския дворец.  Нашите колеги са открили две сметки по 10 и 16 хиляди евро“ – отбелязва списанието.

В статията се казва, че „гримьорка на име Наташа М. (Natacha М.) е работилa с президента по време на предизборната кампания и e обезпечена с работа за  следващите пет години, благодарение на избирането на бившия министър-председател.“

Преди една година, през юли 2016 г., сатиричният седмичник Canard  enchaine заяви, че фризьорът на  тогавашният държавен глава Оланд, получава по 9895 евро на месец от 2012 г., като получава  и  допълнителните плащания и „семейни помощи“.

По-късно официалният представител на правителството Стефан Ле Фол потвърди тази цифра. Тогава Оланд решително отхвърля упреците относно заплатата на своя служител. Той каза, че е намалил бюджета на Елисейския дворец и е намалил административния персонал с 10%.

Еманюел Макрон и съпругата му Брижит идват у нас в четвъртък вечер по покана на българския държавен глава Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов.