Вярно или невярно? ДПС: Д-р Доган не е и не следва да бъде свързван с проекта “Цанков камък”

доган

Позиция на ДПС срещу разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта “Цанков камък”

„Пропагандната машина и почините на черния ПР, които се проявиха в разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта “Цанков камък”, както и всякакви спекулации по темата, са опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност, които белязаха първите 100 дни на правителството.

В тази връзка заявяваме, че д-р Доган не е и не следва да бъде свързван нито с проекта “Цанков камък”, чиито консултант не е и никога не е бил, нито с каквито и да е други спекулативни твърдения.

Всеки опит за реализиране на внушения в стил “теория на конспирацията” погазва етичните и професионални медийни правила, а всяко съучастие в производството и тиражирането на фалшиви новини от страна на представителите на управляващата партия, коалиционните й партньори, както и на медиите, които ги публикуват, отдалечава България от европейските стандарти. Нещо повече – подава тревожни сигнали към европейските ни партньори за състоянието на демокрацията в страната, която ще поеме председателството на Съвета на ЕС само след по-малко от 5 месеца.“

бел. ред. Твърдението на ДПС е невярно. Документите, събрани от Комисията за борба с корупцията в 41-то Народно събрание, ясно показват, че Доган е изпълнявал договори за поръчки във връзка с каскадата „Доспат – Въча“. Той е дал своето експертно мнение директно и яз. „Цанков камък“. Връзката му с проекта е потвърдена и на „идеологическо“ ниво от неговите съпартийци.

Освен това името на Доган е една от най-удобните биберонки, която се подава на публиката, за да не види нещо друго, по-мащабно. Ще видим.