Актьорът – легенда Васил Михайлов си брои стотинките за храна!

 Актьорът легенда Васил Михайлов си брои стотинките за храна! Въпреки че е един от най-големите колоси на българското кино и театър, останал безсмъртен като Капитан Петко Войвода в едноименния сериал, той си прави старателно сметката за всеки похарчен лев.

И подобно на милиони пенсионери следи промоциите в магазините, преди да си купи каквото и да било, твърди „Уикенд“. Днес 79-годишният Васил Михийлов се придвижва трудно с помощта на бастун. Носи чисти, но поовехтели от дългогодишна употреба дрехи, но е запазил гордата си осанка.

В понеделник по обяд ветеранът бе засечен от фотографите нa вестника да куцука с бастунчето си в квартала, в който живее. Като наближи махленската бакалия, актьорът се спря и се зачете в промоциите, табелите за които бяха закачени на витрината.

Нищо от специалните предложения на магазина обаче не го изкуши, а вероятно и не можеше да си ги позволи с пенсията от няма и 300 лева. Затова бай Васил тръгна към близкия павилион за бързо хранене. Витрината на този обект изобилстваше от всякакви мръвки, коя от коя по-апетитни. Капитан Петко избра най-евтиното от прясно изпечената скара. Той си поръча две сочни, още цвърчащи кюфтета и любезно помоли да му ги сложат в питка.

Импровизираният набързо бургер му излезе точно 3 лева. Питката с двете кюфтета той изяде на няколко хапки. 79-годишният любимец на публиката очевидно бе доста гладен, защото похапна набързо. Вероятно за да не бъде разпознат, големия актьор бе нахлупил бейзболна шапка с козирка.

Когато обядът му приключи, бай Васил  се изправи и хвана пътя към дома…

 Blitz.bg
снимка БНР