Скоро: Водата от чешмата ще струва левче, но … за литър

Струва ви се невероятно? Не е, съвсем реално е. Планът за ограничаване на достъпа до питейна вода у нас е задействан, първата стъпка е направена. Какво следва:

1. Гръмва медийната бомба, че в няколко населени места в питейната вода има повишено количество уран. По т.н. телевизии се появяват чиновници , които с печални физиономии съобщават, че питейната вода е опасна.

2. Трескаво започва да се доставя на народонаселението минерална вода. Тази вода се плаща, тази вода обаче, дали е изследвана за уран? Никой не казва.

Както и никой досега не показа документ, в който да се сравни съдържанието на уран във водата за последните, да речем, 20 години.

3. Паниката е налице. Започват да изследват водата навсякъде в страната. Документи няма да бъдат показани, все още, защото трябва да се подгрява паниката.

4. Спира се водата по водопроводите.

5. Доставя се минерална вода, която в един момент ще стане платена. Кой ще доставя тази вода? Някой, който предвидливо е изкупил минералните извори у нас, и се е подготвял за звездния си час, който настъпи.

6. В тази точка нещата са ясни. Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер фиксира рамката: ….“мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът.“

7. Потича „новата“ вода, народът въздъхва облекчено и започва да смуче радостно директно от чешмата. Водомерите обаче вече отчитат не кубици, а литри….

А цената си е пак  същата – 2-3 лева….