Джамбазки : Най-важният проблем пред България е оцеляването ни като нация

В момента ние сме изправени пред най-страшната демографска катастрофа от времето на турското робство, когато българският етнически елемент е сведен до милион – милион и половина души. Такъв демографски срив не сме имали дори през най-кървавите войни – Балканската, Първата световна. Ето защо е изключително важно да се съхраним като етнос. Защото държава без народ не може.

Най-важният проблем, пред който е изправено нашето общество, е оцеляването ни като нация, това заяви българският представител от ВМРО в Европейския парламент Ангел Джамбазки на среща-разговор в Мездра, организирана по покана на местните структури на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”.

В момента ние сме изправени пред най-страшната демографска катастрофа от времето на турското робство, когато българският етнически елемент е сведен до милион – милион и половина души. Такъв демографски срив не сме имали дори през най-кървавите войни – Балканската, Първата световна. Ето защо е изключително важно да се съхраним като етнос. Защото държава без народ не може, подчерта още Джамбазки.

Какво се случи у нас през последните 30-на години, попита риторично    евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформатори. От 1989 г. насам ние направихме едно уникално дарение: дарихме най-ценния ресурс, който има една нация  – милиони българи, здрави, образовани, трудолюбиви, отидоха в Западна Европа, за да си търсят препитание, заяви той.

Като основни причини за демографския колапс, в които се намира България, Джамбазки посочи безработицата, ниските доходи на хората, ширещата се битова престъпност, най-вече в по-малките населени места, липсата на бързо и ефективно правораздаване.

Според Ангел Джамбазки най-сериозните външни заплахи за страната ни са нестабилната геополитическа обстановка в региона и пряко свързаната с това нарастваща мигрантска вълна и не на последно място – ислямизацията на Турция и агресивните неосманистки, имперски амбиции на Ердоган.

На този фон етнически партии като ДОСТ и ДПС, които директно обслужват интересите на Анкара, са заплаха за националната ни сигурност.

http://djambazki.org/news/view/542/djambazki-v-mezdra-naj-vajniiat-problem-pred-bylgariia-e-oceliavaneto-ni-kato-naciia

Те са крайно изражение на турската инвазия, на една безпардонна намеса във вътрешните работи на суверенна държава, което е недопустимо”, каза в заключение заместник-председателят на ВМРО.