Daily Express: Телефонен разговор между Путин и Тръмп предизвика паника в Брюксел (видео)

 

Брюксел е в паника: Тръмп и Путин започват „нова ера“ в отношенията между САЩ и Русия, пише британският таблоид Daily Express, коментирайки телефонния разговор между двамата лидери.

„Днес Владимир Путин бе върнат от „международната изолация“, след като  новият президент на САЩ Доналд Тръмп се закле да осъществява контрол върху новата ера на „конструктивно сътрудничество „между двете съперничещи си суперсили,“ – се казва в статията.

По време на разговора републиканецът е обещал по- тясно да работи с руския лидер по международните въпроси, като по този начин той маркира „значителното затопляне“ в отношенията между Москва и Вашингтон.

Според вестника, този телефонен разговор, който е бил с „топъл и примирителен“ характер, само ще увеличи опасенията на лидерите на ЕС, че новата американска администрация ще измества Брюксел на заден план. Нещо повече, тесните връзки между Русия и САЩ ще донесат само неприятности на Европейския съюз.

Така , много от „големите клечки“ в Брюксел вече разкритикуваха Тръмп. Например, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че изборите за поста ръководител на САЩ „заплашват глобалната сигурност.“ А Daily Express отбелязва, че ако Доналд Тръмп наистина официално признае, например, „анексията“ на Крим, това още повече ще влоши отношенията между САЩ и ЕС.

http://www.express.co.uk/news/world/732261/Vladimir-Putin-Donald-Trump-Russia-America-President-US-politics