Поне 8 жени са изнасилени от северноафриканци на карнавал в Берлин

Най-малко осем жени са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите, който се проведе във федералната столица на Германия през почивните дни, съобщава регионалният вестник Der Donaukurier, цитиран от Фокус. Случаят силно напомня за новогодишната нощ в Кьолн, когато десетки мигранти нападнаха жени, някои от които бяха изнасилени.

Полицията, която даде публичност на нападенията едва във вторник, информира за общо 12 заподозрени. Срещу седем от тях е издадена заповед за задържане. Говорителят на органите на реда Томас Нойендорф изрази опасения, че броят на жертвите в действителност е много по-голям.

Първият от серията подобни инциденти стана известен в неделя, след като случаен минувач става свидетел как група мъже насилват две жени. Той заснема престъплението и сигнализира в полицията. След намесата й става ясно, че жертвите са на възраст от 14 г. и 17 г.

Седем от предполагаемите нападатели, срещу които вече има издадена заповед за арест, са чужденци: трима тунизийци, двама мароканци, един алжирец и един либиец, сочат данните на полицията. Още най-малко четирима души се издирват във връзка с инцидентите. Двама от нападателите са били с турско гражданство; имало е и германец с имигрантски произход.

Източник: epicenter.bg