Каракачанов: Да сложим край на циганския терор над възрастните хора в България

 

7 мерки срещу битовата престъпност предлага председателят на ВМРО и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Каракачанов.

Ето неговата позиция:

Последната седмица станахме свидетели на поредната вълна на терор над възрастни хора в България. Особено фрапиращ е случаят с 83-годишния Борис Спасов от видинското село Черно поле, който бе пребит от двама цигани – отдавна известни на полицията рецидивисти.

Това е поредният побой и грабеж над възрастен човек в същото населено място. Подобни прояви наблюдаваме вече повече от десетилетие. Възрастни хора са ограбвани, бити, насилвани и убивани от мургавите ни съграждани, за да им бъдат отнети последните стотинки от пенсията или последната кокошка.

10 години управляващите не желаят да решат радикално проблема, криейки се зад липсата на средства за полицията или мъгляви приказки за права на човека.

Аз питам къде остават правата на жертвите, които са предимно възрастни хора, живеещи в селата и малките населени места, които държавата е наказала с мизерни пенсии, липса на здравеопазване и липса на защита на техния живот, имущество и достойнство,

Това повече не може да продължава!!!

За да се справи с проблема, правителството трябва още днес да вземе следните мерки:

  1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.
  2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.
  3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.
  4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.
  5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.
  6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.
  7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

 

Призовавам правителството и Народното събрание към сериозен дебат по въпроса и спешни действия, повече няма време.

 

Красимир Каракачанов,

председател на ВМРО,

член на комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в

43-ото Народно събрание