Съдия християнин бе уволнен за изказване за осиновяванията от гейове

Британецът Ричард Пейдж е уволнен от длъжността съдия, след като в телевизионна програма на Би Би Си се изказва против осиновяването на деца от еднополови „двойки“, пише Telegraph.co.uk.

Юридическото бюро за разследване потвърди, че 68-годишният баща на три деца, който ръководи две съдилища в Кент, съдията Ричард Пейдж,  е уволнен от длъжността окръжен магистрат.

Служители на Бюрото казаха, че причина за оставката са изявленията му, направени от него по националната телевизия.

Тази история започва през 2014 г., когато по време на изслушване за осиновяване Пейдж казва, че за детето е по-добре да е с „баща и майка“, отколкото с еднополови „родители“. Тогава нещата се разминали само с  порицание за съдията заради това, че „се ръководи от неговите религиозни вярвания, а не от  доказателства.“

А после той е  поканен на токшоу в Би Би Си, където се  обсъжда дали християните се изтласкват от обществения живот или не, а  Ричард Пейдж отново изразява позицията си относно осиновяването на деца от еднополови „родители“. Този път той е уволнен.

Но Ричард Пейдж настоява на своето. „Като съдия аз трябва да действам въз основа на доказателства, – казва той. – Но няма доказателства, които могат да ме убедят,  че да се даде  дете на еднополова „двойка“ е също така добре за него,  както да  живее с мама и татко, както е заповядал Господ и е установено от природата „.

Андреа Уилямс, ръководител на Християнския юридически център, заяви: „Лорд-канцлерът отстрани Ричард като съдия за  предполагаеми „предубеждения“ и за изявления в медиите за това, което се е случило с него.
Маските на новия правов ред паднаха – той е изключително жесток. Опонентите се лишават от глас, и  ако той все пак се чуе, тогава този, който се осмели да говори, бива наказан.

Изгонването на хора като Ричард от съдилищата – това е безумието на нашите дни. През целия си живот той е служил на общността, неговите интелектуални способности са безупречни. Той се ръководи от християнската вяра и от най-дълбоко съчувствие към хората. „