Преговорите с ислямиста и диктатор Ердоган са срам и позор за ЕК

Преговорите с ислямиста и диктатор Ердоган, съгласяването с неговото изнудване е срам и позор за Европейската комисия.

Това споразумение е една недопустима колаборация в полза на Турция, поредната тежка политическа грешка на неспособните бюрократи в Брюксел, които след като поканиха милиони нелегални имигранти в домовете ни, след като напълно се провалиха с идиотската си идея за квотно разпределение, сега се съгласяват да изплатят един рекет, един откуп на диктатора Ердоган.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент в Страсбург Ангел Джамбазки, по време на дебат за резултатите от срещата на върха ЕС-Турция.

По думите на евродепутата с това самоубийствено споразумение всъщност Европейският съюз признава, че не може да опазва сам своите граници и дава на Турция това оръжие в нейните ръце.

Идеите за визова либерализация, за отваряне на нови преговорни глави, за плащане на милиарди откуп са чисто политическо самоубийство на ЕС. И всъщност, това е израз на едно огромно лицемерие, тъй като Турция очевидно не е европейска държава, не споделя никакви европейски ценности, извършва геноцид и етническо прочистване, смазва свободните опозиционни медии и няма място в Европейския съюз, обобщи в заключение Ангел Джамбазки.

Видео от изказването на българския евродепутат https://youtu.be/D04yRChpz-w