В Европа ще се раздава земя на бежанците за да си строят собствени градове

Явно се задейства сценарият за смяната на етническия състав на  Европа. Коренното население ще бъде заличено. Като се знае коя е най-бързо измиращата нация в ЕС, няма да чакаме дълго.

Берлинският аналитичен център European Democracy Lab  предлага  „да се дава земя на бежанците, които пристигат в Европа, с цел да им се осигури възможност да си построят своя втора родина.“ Тези  идеи бяха озвучени от  директора на Центъра Улрике Геро и австрийския писател Робърт Mенаси в тяхното есе  за немскоезичната версия на  списание Le Monde Diplomatique.

Според експертите,  „Европа вместо да заделя  пари за курсове за интеграция и за изучаване на езици, за изграждане на огради, за охрана на границите  и за засилване на безопасността,  трябва да помогне на мигрантите с финансова помощ и земя за строеж“ – тогава бежанците „ще се грижат сами за себе си ще  започнат да започнат строителство на градове.“ Именно градове като НюДамаск или Ню Халеб са, според Геро и Mенасу, решение на интеграционния проблем.

Те смятат, че с течение на времето, „бежанците по  естествено начин ще се смесят с жителите на старите градове.“ Бежанците, например, ще търсят работа в Берлин, а студентите – евтина квартира  в Ню Дамаск. „След три поколения внуците на бежанците от  първата вълна ще  овладеят езика на новата си родина поради естествени причини“, – се посочва в проекта.

Като положителен пример  се посочват селищата на   германските заселници в Америка в XVIII век, които получават имена като Ню Хановер и Ню Хамбург.

Също така в новопостроените градове на бежанците, трябва да имат възможност да построят свои собствени училища, театри, болници, радиостанции и вестници. „Сирийските лекари трябва незабавно да получат правото да работят като лекари, без да получават задължителен германски лиценз,  а   кюрдските учители – да сатват учители“, – уверени са Геро и Менаси.

Списание Focus обаче обръща внимание на редица проблеми, които могат да възникнат при реализацията  на проекта: напълно е  възможно, че сред учителите може да се скрият ислямистки проповедници. Критиците също така смятат, че има опасност от създаване на паралелно общество.

Ще припомним, че по-рано египетският милиардер Нагию Савирис предложи да засели  стотици хиляди бежанци на  необитаемите острови на Гърция и Италия, и дори се съгласи да финансира проекта с милиарди собствени пари.

Със съкращения от : http://www.focus.de/politik/deutschland/loesungsansatz-einer-denkfabrik-lassen-wir-fluechtlinge-eigene-staedte-nachbauen-neu-damaskus-in-deutschland_id_5323478.html