Н. Слатински: България се притежава от малка олигархична група

В Русия на власт са олигарсите. В България на власт е олигархията.

В Русия държавата вече много години наред е изпълнителен комитет, отстояващ интересите на шепа ясно персонифицирани и добре известни на цялото общество личности – примерно 5 мегабогати политици и 15 мегабогати бизнесмени, които са „добрите кучи синове“, за разлика от вече махнатите или премахнатите „лоши кучи синове“.

В България правителството вече много години наред е марионетка, отстояваща интересите на т.нар. олигархия – 20-тина души, които притежават реалната власт, но като цяло нито са мегабогати, нито са ясно персонифицирани и добре известни на обществото.

В Русия властта се притежава от малка група олигарси, интелигентни, предприемчиви, ловки и с размах, добре разпознаваеми от народа и насочващи политиката и развитието на страната в изгодно за тях русло.

У нас България се притежава от малка олигархична група – олигархия от задкулисни в общи линии анонимници, алчни, безскрупулни, посредствени като личности и способни само на бързи удари чрез плячкосване, присвоили си държавата и спиращи всяка възможна политика и всякакво възможно развитие на страната.

Коментарът е публикуван във Фейсбук страницата на Николай Слатински- бивш син депутат и експерт по национална сигурност