IMB : Насилствено ислямизират затворниците във Великобритания

Според доклада на Independent monitoring board (IMB), затворниците в тези затвори са принуждавани да приемат исляма – пише Breitbart.

Затворниците- немюсюлмани са принуждавани да влизат в затворническата група „Ислямска защитна ракета“, която се състои от мюсюлмани и която е най-влиятелната сила в затвора.

Броят на мюсюлманите- затворници в затвора Vaytmor се е удвоил от 2008 г. и вече е най-големият „ислямски“ затвор във Великобритания.

Персоналът на Vaytmor се опасява от радикализиране на настроенията сред лишените от свобода. Според тях ситуацията в момента бързо се влошава.

„Около половината от затворниците във Vaytmore са мюсюлмани, които цялостно въздействат върху средата в затвора и създават своя собствена йерархия … Според администрацията на затвора, броят на мюсюлманските затворници превишава разрешените граници. Разделението на религиозна основа между затворници представлява сериозен риск за дисциплината и сигурността „, – се казва в доклада на IMB.

Според официалната статистика в страната броят на мюсюлманите в затворите е 15%. Но във Vaytmore само през миналата година броят на мюсюлманите се е увеличил от 40% на 56% – през 2008 г. само 28% са били мюсюлмани. По-голямата част от затворниците са млади мюсюлмани на възраст 22 до 39 години.

В доклада също така се цитира изследването на Алисън Либлинг за феномена на ислямизация в затворите, включително и във Vaytmore:

„В средата на мюсюлманската общност в затвора има „силни играчи „, които са по-скоро организирана движеща сила, а не проповедници или последователи на религията. Много криминални лидери за да потвърдят лидерството си извън затвора, в затвора са принудени да приемат исляма, за да получат необходимия статут. „

Анкетираните съобщават, че те са били принуждавани периодично да приемат исляма, и който отказвал бил пребиван и преследван. Мнозина считат, че в затвора се вербуват млади екстремисти – терористите в затвора са на голяма почит.

Миналия месец експерти от Фонда Куилям призоваха мюсюлманските екстремисти да бъдат преместени в отделен блок, за да се предотврати радикализирането на умерените мюсюлмани.