Die Welt: Едуард Сноудън разказа за извънземните

Едуард Сноудън предполага, че извънземният разум може да има по-съвършени методи за кодиране на информацията, която предава, от земните.

Сноудън и Нийл Тайсън са говорили за изследване на космоса и са обсъждали вероятността от извънземно нашествие на Земята. Някои подробностите от разговора им смутиха германските медии, се казва в публикация на Die Welt.

„Сноудън твърди, че извънземните се опитват да влязат в контакт с нас … и че ако извънземните се опитват да влязат в контакт с човечеството, ние дори няма да забележим това“ – тази информация се появи в германската преса въз основа на разсъжденията на избягалия американски разузнавач.

В резултат на това на някои медии им се наложи да се извиняват за техните интерпретации на коментарите на Едуард Сноудън и за това, че са ги представили по такъв начин, сякаш той наистина счита, че извънземни форми на живот искат да установят контакт с хората.

Die Welt отбелязва, че Сноудън всъщност е имал предвид това, че колкото по-развита и по-съвършена е една цивилизация, толкова по-малко вероятно ще използва некодирани съобщения в своите комуникации.

Тук Сноудън е имал предвид по-скоро човечеството, отколкото извънземен разум, отбелязва германското издание. Според бившият разузнавач, съседите ни в космоса могат да притежават по-развити „технологии“ за комуникации, и разбира се, със свои специални кодове.